söndag 5 maj 2013

Det går framåt!

Här kommer några tips för er som är på väg att renovera lite.

1. Om man glömt att köpa kakelkryss så går det alldeles utmärkt att använda tändstickor istället.

2. Har man även glömt var man la tapetskrapan när man ska till att tapetsera så fungerar det förträffligt med en degskrapa istället. Detta är kanske ingen hit vid större ytor dock.

3. Det är ingen bra idé att tapetsera precis ovanför torktumlaren när den är igång, man blir jättesvettig då.

4. Man kan tro att vanlig latexfog och Casco aqua tät är väldigt lika varandra, det är dom INTE. Aqua tät är väldigt klistrig och inte alls lika samarbetsvillig som latexfog. Här kan man inte torka bort överflödet lite snabbt och lätt med en tvättlapp (som jag f.ö använder till det mesta i städväg:) den fastnar i fogen som sedan fastnar på händerna och snart är han klistrig aqua tät överallt.

Sa jag att jag hade tapetserat? Men först kaklade jag med hjälp av tändstickor. Blev kanske inte alldeles hundra perfekt mot slutet men det får duga. Här kommer en bild på det snart färdiga resultatet. Lite el m.m saknas.

Tapeten är från Boråstapeters kollektion Karlslund. Hur ljuvlig är inte hela den serien? Nu kanske ni undrar om man kan tapetsera i ett badrum? Självklart! Är det godkänt? Förmodligen inte. Men jag har inga planer på att duscha mot den väggen så då går det hur bra som helst:)Fortsättning följer!
Kram 
Angela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar